Toisen asteen yhteishaku alkoi – tarkoitettu kaikille joilla ei ole aiempaa tutkintoa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Toisen asteen yhteishaku alkoi 21. helmikuuta ja jatkuu kuukauden ajan 21. maaliskuuta saakka. Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2023 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.

– Ammatillinen koulutus tarjoaa nuorelle hyvät lähtökohdat työelämään sekä jatko-opintoihin. Opiskelu on käytännönläheistä ja jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma opiskeluun. Ammatillinen koulutus on nopein kaista kohti työelämää sekä omia ansioita, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu vinkkaa.

On yleistä, että perustutkintoon yhdistetään lukio-opintoja, huippu-urheilua tai korkeakouluopintoja. Kuitenkin jo kertaalleen lukion tai ammatillisen perustutkinnon käyneet hakevat ammatilliseen koulutukseen jatkuvassa haussa. Koulutuksiin haetaan Opintopolun kautta.