Ykkösluokan lentomatkustaja halusi vegaaniaterian – sai banaanin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Japan Airlinesin lennolla ollut Kris Chari on kertonut, että hänelle tarjoiltiin välipalaksi pelkkä banaani syömäpuikoilla osana vegaanista lennon menua. Hän matkusti bisnesluokassa Indonesian Jakartasta Japanin Tokioon. Lennon oli määrä kestää yli seitsemän tuntia.

Lennon aikana tarjoiltiin kaksi ateriaa. Ensimmäinen oli välipala ja kevyt virvoke tarjoiltuna nousun jälkeen ja toinen ateria oli lounas. Ilman rajoituksia syövien välipalavaihtoehto koostui paistetusta tonnikalasta marokkolaistyylisellä munakoisosalaatilla sekä patongista juustolla ja appelsiinisalsalla. Chari oletti, että hänen välipalansa olisi vastaavan kokoinen, mutta vegaanisena versiona. Hän olisi halunnut voileivän, salaatin tai patongin.

– Sen sijaan minulle tarjottiin yksi banaani, Chari kertoi Insiderille.

– Pahoittelemme, ettemme pystyneet täyttämään odotuksia, Japan Airlinesin tiedottaja vastasi Insiderille.

– On vähän loukkaavaa, että meille tarjoillaan yksi banaani, kun taas toisille tarjotaan paljon kattavampi ja maukkaampi ruokalista, Chari marmatti viitaten omaan ja vapaaehtoiseen ruokavalioonsa.

Tiedottaja sanoi, että kyseisen lennon kaikkien erikoisaterioita nauttivien välipalana oli banaani sekä virvokkeet. Yhtiö kehittää ruokavaliovaihtoehtoja asiakkaiden tarpeiden mukaan. Chari sai lounaaksi spagettia. Lounasvaihtoehtoihin sisältyi myös juusto-omeletti, ratatouille ja kanamakkara sekä grillattu lohi.