Äskettäin menehtynyt Raquel Welch tunnettiin aikansa seksisymbolina

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen näyttelijä ja malli Raquel Welch menehtyi äskettäin. Yhtenä 1960-ja 70-lukujen suurimmista seksisymboleista tunnettu tähti oli menehtyessään 82-vuotias. Näyttelijän managerin tiedotteen mukaan Welch menehtyi rauhallisissa merkeissä lyhyen sairauden jälkeen.

Raquel Welch työskenteli uransa alkupuolella 1960-luvulla muun muassa mallina, cocktailtarjoilijana ja säätiedottajana. Tehtyään pieniä televisio- ja elokuvarooleja hän nousi tähteyteen Fantastinen matka -scifiseikkailun ansiosta. Viimeistään Miljoona vuotta eKr.-elokuvassa näytteleminen ja sen kuuluisassa julisteessa poseeraaminen nostivat hänet koko maailman huulille.

Welch nähtiin 1960- ja 70-luvuilla myös muun muassa elokuvissa Ystäväni paholainen, Fathom – vaarojen kehässä, Kansas Cityn pommittaja ja Muskettsoturien seikkailut. 1990-luvulla hän teki rooleja televisiosarjoissa kuten Seinfeld, Spin City, Sabrina teininoita ja Teräsmieheni.

Welch oli naimisissa muun muassa tuottaja Patrick Curtisin ja ravintoloitsija Richard Palmerin kanssa. Hänellä on kaksi lasta. Näyttelijän suhde julkiseen imagoonsa oli jokseenkin ristiriitainen.

– Seksisymbolina oleminen oli valtava vastuu ja jatkuvaa taistelua. Se häiritsi minua alkuun, mutta nyt tiedän että voin olla sitä ja samaan aikaan arvostettu. Voin olla kumpaakin, Welch kuvaili Los Angeles Times -lehdelle vuonna 1986.