Juhan af Grann kuoli – muistetaan ufoaiheisista ohjelmistaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen ohjaaja, käsikirjoittaja ja tuottaja Juhan af Grann on kuollut. Parhaiten ufotutkijana tunnettu Grann oli menehtyessään 78-vuotias. Kuolemasta uutisoi ensimmäisenä Aamulehti, jolle hänen poikansa vahvisti asian.

Juhan af Grannin kerrotaan menehtyneen Espoossa sijaitsevassa kodissaan jo tammikuun puolessavälissä. Hän syntyi Kuopiossa joulukuussa 1944. Armeijan käytyään Grann muutti Saksaan, josta Suomeen palattuaan hän työskenteli Mainostelevisiossa ja myöhemmin oman tuotantoyhtiönsä johdossa.

Af Grann nousi kansalliseksi puheenaiheeksi vuonna 1992 ilmestyneellä Vieraita taivaalta -dokumentillaan. Siinä esiteltiin korkealentoisia teorioita ja väitteitä Maapallolla vierailleista avaruusolioista. Hän palasi ufo- ja salaliittoteorioiden pariin kohuakin aikoinaan herättäneissä Ufot ja Paranormaalit ilmiöt, Uusi ilmestyskirja – ihmiskunnan viimeinen exodus sekä Tunkeilijat -sarjoissa.

2000-luvulla hiljaiseloa viettäneellä Juhan Af Granilla on kolme aikuista lasta. Hänen siunaustilaisuus järjestettiin torstaina lähipiirin läsnä ollessa.