Facebookiin ja Instagramiin maksullinen ominaisuus – kopioitu Twitteristä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Metan toimitusjohtaja Mark Zuckerberg ilmoitti sunnuntaina uudesta maksullisesta Facebook- ja Instagram-tilauspalvelusta, joka tarjoaa käyttäjille sinisen profiilin vahvistusmerkin kuukausimaksulla. Meta Verified maksaa 11,99 dollaria kuukaudessa verkossa ja 14,99 dollaria kuukaudessa iOS:ssä.

Maksullinen ominaisuus lanseerataan ensimmäisenä Australiassa ja Uudessa-Seelannissa tällä viikolla ennen laajempaa käyttöönottoa. Tilauksen avulla voi vahvistaa tilinsä ylläpitäjän luovuttamalla tunnuksella ja saada nimensä yhteyteen sinisen merkin. Metan mukaan tämä antaa lisäsuojaa identiteettivarkauksille. Lisäksi se oikeuttaa suoran pääsyn asiakastukeen, Fox Business uutisoi.

Moni ihminen voisi kuvitella, että yhteisöpalvelun tulisi kohdella tasapuolisesti käyttäjiään ilman maksullisia ominaisuusia etenkin, koska sivustot keräävät runsaasti dataa käyttäjistään ja heidän luomastaan sisällöstään. Sosiaalinen media on myös muuttunut monen mielestä huippuvuosien jälkeen vähemmän houkuttelevaksi ympäristöksi. Yhä useampi kaipaa elämäänsä aitoja asioita ruutusisällön sijaan.

Meta on kohdannut ongelmia viimeisen puolentoista vuoden aikana. Yhtiön osakkeen osakkeet ovat pudonneet noin 54 prosenttia syyskuun 2021 huipun jälkeen. Lisäksi yhtiö on irtisanonut noin 11.000 työntekijää viime kuukausina. Tämä on osa laajempaa taantumaa suurten teknologiayritysten keskuudessa.