Keravan maamerkiksi muodostuneesta Sherwood-kyltistä katosi kirjain – ilkivallantekijät asialla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Keravalla tapahtui alkuviikosta kummia. Kaupungin Keinukalliolla sijaitseva, paikalliseksi maamerkiksi muodostunut Sherwood-kyltti joutui ilkivallanteon kohteeksi. Kyltistä katosi yksi kirjain.

Sherwood-kyltistä oli viikonlopun aikana viety pois S-kirjain. Näin ollen kyltissä lukikin Herwood. Kyltin muuttuminen jäi keravalaisten onneksi lopulta lyhytaikaiseksi, sillä kirjain on sittemmin palautettu paikoilleen.

Keravan Sherwood-lempinimi juontuu kaupungin ruotsinkielisestä Kervo-nimestä. Suomesta toki löytyy myös Herwood-lempinimellä tunnettu paikka. Kyseessä on kuitenkin Tampereen Hervanta, joten Sherwoodin ja Herwoodin välillä on jonkin verran välimatkaa.

Keravan kaupungin viestintäjohtaja Thomas Sund kertoi Helsingin Sanomille jonkun ilmeisesti sahanneen kirjaimen tukipylväät viikonloppuna, mutta tekijästä ei ole toistaiseksi tietoa. Sherwood-kyltin pystytti alun perin katutaiteilijaryhmä Iloiset Veikot vuonna 2015. Vaikka kyltti pystytettiin luvatta, myönnettiin sille lopulta myös virallinen lupa.