Helsinki-Vantaan palkittiin Euroopan parhaana lentokenttänä

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsinki-Vantaan lentoasema on saanut merkittävän tunnustuksen. Se valittiin Euroopan parhaaksi lentokentäksi omassa kokoluokassaan. Asiasta tiedotti Finavia.

ASQ-eli Airport Service Quality -palkinto perustuu matkustajille tehtävään tutkimukseen. Siinä pyydetään arvioimaan muun muassa lentokentän opastusta, asiakaspalvelua, lähtöselvitystä sekä ostos- ja ruokailumahdollisuuksia. Palkinnon myöntää lentoasemien kansainvälinen kattojärjestö Airports Council International (ACI).

Matkustajat arvioivat Helsinki-Vantaan lentoaseman Euroopan parhaaksi kokoluokassa 15-25 miljoonaa matkustajaa. ASQ-tutimukseen osallistuu vuosittain lähes 400 lentoasemaa 95 maasta. Finavian mukaan Helsinki-Vanvaan palvelu- ja ravintolavalikoimaa on viime vuosina uudistettu osana mittavaa kehitysohjelmaa, minkä lisäksi lähtöaula, tuloaula ja turvatarkastus on uudistettu.

– Olemme suunnitelleet ja rakentaneet Helsinki-Vantaan ja sen uudistuneen terminaalin lentomatkustajia varten. Uskomme, että olemme onnistuneet kehittämään lentoaseman, joka palvelee monipuolisesti eri matkustajien tarpeita ja lisää matkustuksen sujuvuutta, kertoo Finavian toimitusjohtaja Kimmo Mäki tiedotteessa.