Tove Janssonin Kesäkirjasta kansainvälinen elokuva – pääosassa Hollywood-tähti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tove Janssonin Kesäkirja-romaanista tehdään kansainvälistä tuotantoa oleva, Suomessa kuvattava elokuva. Sen pääroolia näyttelee pitkän ja arvostetun uran Hollywoodissa tehnyt Glenn Close, joka muistetaan muun muassa elokuvista Vaarallinen suhde ja 101 Dalmatialaista.

Kesäkirja kertoo Sophia-tytön ja tämän isoäidin ystävyydestä Suomenlahdella sijaitsevalla saarella. Close näyttelee elokuvaversiossa isoäitiä, ja isoisän roolissa nähdään norjalainen Anders Danielsen Lie. Elokuvan ohjaa The One I Love ja Windfall -elokuvista tunnettu yhdysvaltalainen Charlie McDowell.

– On suuri kunnia sovittaa elokuvaksi yksi lempikirjoistani, Tove Janssonin Kesäkirja, ja kuvata se kauniissa Suomessa jonne tarina sijoittuu. Myös Glenn Closen kanssa työskentely on ollut pitkäaikainen haaveeni, McDowell kertoi Deadline-sivuston mukaan.

Elokuvan yhtenä tuottajana on suomalainen Aleksi Bardy Helsinki-filmistä. Kesäkirja on yksi Tove Janssonin tunnetuimmista kirjoista Muumit-sarjan ulkopuolella. Vuonna 1972 alun perin Ruotsiksi ilmestynyt kirja on käännetty vuosien aikana jo 35 kielelle.