Mies löysi 200 vuotta vanhan simpukan – oli yhä elossa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Simpukat saattavat elää erittäin pitkään, mikäli ne eivät ehdi päätyä jonkun tai jonkin ravinnoksi. Yhdysvaltojen Floridassa on hämmästelty isokokoista ja vanhalle iälle ehtinyttä kampavenussimpukkaa.

Blaine Parker oli etsimässä Alligator Pontissa simpukoita keittoa varten, kun hän löysi yleensä hieman pohjoisemmassa tavattavan kampavenussimpukan. Simpukalla oli painoa yli kilon verran. Parker epäili niliviäisessä olevan jotain erityistä, ja hän toimitti sen Gulf Specimen Marine Labin tutkittavaksi.

Parkerin epäilys osoittautui oikeaksi. Kampavenussimpukka paljastui nimittäin arviolta 214 vuoden ikäiseksi. Nilviäinen sai nimen Aber-Clam Lincoln, sillä tutkijoiden mukaan se syntyi todennäköisesti samana vuonna kuin Yhdysvaltojen entinen presidentti Abraham Lincoln.

Satojen vuosien iästään huolimatta Lincoln on Tallahassee Democrat -lehden mukaan vasta neljänneksi vanhin elossa löydetty simpukka. Vanhin on vuonna 2007 islannista löytynyt kampavenussimpukka Ming, jonka arvioitiin vuonna 2007 olevan 507 vuotta vanha.