IS: Vaalimainos häiritsi auton vakionopeudensäädintä – vauhti kiihtyi ylinopeuteen

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Teiden varsille pystytetyt vaalimainokset voivat aiheuttaa yllättäviä ongelmia nykyisissä automalleissa. Ehdokkaan numero voi nimittäin häiritä ajoneuvon vakionopeudensäädintä. Tämän sai Ilta-Sanomien mukaan huomata Poriin matkalla ollut Susanna.

Susanna oli maanantaina ajamassa töihin Volkswagenin Id.5-sähköautolla. Se on monien muiden uusien ajoneuvojen tapaan varustettu adaptatiivisella vakionopeudensäätimellä, joka muuttaa ajonopeutta liikennemerkkien mukaan. Yllättäen auto alkoi kiihdyttämään 120:n kilometrin tuntinopeuteen 80 km/h nopeusrajoituksen alueella.

Susannan mukaan vastaavaa ongelmaa ei ole aikaisemmin ilmennyt. Reitin varrelle on viime aikoina ilmestynyt vaalimainoksia, joissa lukee isolla ehdokkaan numero. Auton adaptatiivinen vakionopeudensäädin siis tulkitsi numeron ilmeisesti nopeusrajoitukseksi.

Ilta-Sanomien mukaan Susanna ei ole ainoa autoilija, jonka ajoneuvon nopeus on joko kiihtynyt tai hidastunut vaalimainosten ilmestyttyä katukuvaan. Poliisi on jo aiempien vaalien yhteydessä saanut yksittäisiä oikaisuvaatimuksia ylinopeuksista. Ne on kuitenkin hylätty, sillä kuljettaja on viime kädessä itse vastuussa ajoneuvon nopeudesta.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.