Viikon säässä hurjaa vaihtelua – luvassa täyskäännös

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maaliskuun alun sää on ollut lähes koko Suomessa melko talvinen. Maanantaina 13. maaliskuuta alkavalla viikolla sään ennustetaan olevan huomattavasti epävakaisempaa. Lämpötila voi käydä plussan puolella ja lumi vaihtua vesisateeseen. Viikko alkaa kylmissä merkeissä koko maassa.

Maanantai-illaksi maan lounaisosaan leviää Forecan mukaan lumisateita, jotka levittäytyvät yön aikana suureen osaan maata. Lämpötila kohoaa lounaassa tiistaiyön aikana plussan puolelle matapalaineen ansiosta. Tiistain aikana sade muuttuu lounaasta alkaen vedeksi.

Lapissa sataa kuitenkin edelleen lunta. Seuraava sadealue leviää maan etelä- ja keskiosaan vielä tiistai-illan aikana. Keskiviikkona sää jatkuu maan eteläpuoliskolla lauhana ja pohjoisessa pakkassään merkeissä. Myös loppuviikon odotetaan sujuvan sateisissa merkeissä. Maan etelä- ja keskiosassa suositellaan varautumaan lumi- tai vesisateisiin.