Whatsappiin tärkeä ryhmäuudistus – voi säästää tallennustilaa

Digi · Tim Isokivi

Whatsappin keskusteluhistoria täyttyy helposti vanhoista ryhmäkeskusteluista, joihin kukaan ei enää osallistu. Sovellukseen suunnitellun uudistuksen myötä ryhmäkeskusteluista voi tehdä tietyn ajan jälkeen poistettavia.

WhatsAppin tuoreessa iOS-laitteiden beta-versiossa on havaittu WaBetaInfo-sivuston mukaan Expiring Groups eli katoavat ryhmät -niminen ominaisuus. Kokeilun alla oleva ominaisuus mahdollistaa niin kutsutun parasta ennen -päivän säätämisen ryhmälle. Päivämäärän saavuttua ryhmän jäsenille tulee ilmoitus, jossa kehotetaan putsaamaan ryhmän.

Ominaisuus ei siis ainakaan toistaiseksi poista keskusteluja itsestään. On myös mahdollista, että osa jäsenistä jää ryhmään osan jo poistuttua.

Uusi ominaisuus saattaa paitsi helpottaa turhien keskustelujen jäämistä Whatsappiin, myös säästää tallennustilaa. Vanhoihin keskusteluihin jää nimittäin usein vanhoja kuvia ja muuta mediasisältöä täyttämään puhelimen muistia.