Itsepäinen lumikko ilmestyi kotiin Mikkelissä – pelastuslaitos hälytettiin apuun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mikkeliläisessä kodissa tapahtui keskiviikkona yllättävä kohtaaminen villin luontokappaleen kanssa. Kodin sisälle oli päätynyt lumikko, joka ei niin vain suostunutkaan poistumaan paikalta. Paikalle hälytettiin lopulta pelastuslaitoksen yksikkö.

Lumikko oli livahtanut Jokipolulla sijaitsevaan omakotitaloon avoimen ulko-oven kautta. Asukas oli yrittänyt ohjata eläintä ulos, mutta se päättikin linnoittautua makuuhuoneeseen. Pelastuslaitoksen pelastajat onnistuivat ohjaamaan lumikon huoneen nurkkaa ja laittamaan sen eteen lyhyen putken.

Lumikko sujahti putkeen, jonka päät tukittiin nopeasti. Tämän jälkeen eläin siirrettiin ulos. Pelastuslaitoksen mukaan eläin ei vahingoittunut kiinnioton eikä siirron yhteydessä. Lumikko on Euroopan näätäeläimistä pienin. Rauhoitettua lajia tavataan koko Suomessa, mutta eniten lajia esiintyy etelässä. Vikkeläliikkeisiä eläimiä nähdään toisinaan taajama-alueillakin.