Keväistä säätä tiedossa – jopa yli 10 asteen lämpötilat mahdollisia pääsiäisenä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maaliskuun loppu sujui pitkälti talvsissa merkeissä, mutta pääsiäistä kohti tultaessa asiaan voi kuitenkin tulla muutos. Suomen sää muuttuu keväisemmäksi korkeapaineen ansiosta. Jopa yli 10 asteen lämpötilat ovat Forecan mukaan mahdollisia.

Maanantaina ja tiistaina aurinko pääsee paistamaan lähes koko maassa. Päivälämpötilat vaihtelevat etelän parista plusasteesta pohjoisen muutamaan pakkasasteeseen. Öisin koko maassa ollaan kuitenkin edelleen reilusti pakkasella, kiristyen paikoitellen jopa 20 asteeseen.

Keskiviikolle ja torstaille ennustetaan hieman pilvisempää, joskin edelleen poutaista säätä. Päivälämpötilat ovat keskiviikkona maan etelä- ja keskiosassa 2-7 astetta, Lapissa 0-4 astetta. Pahimmat yöpakkasetkin väistyvät.

Loppuviikolla ja pääsiäismaanantaina korkeapaineen ennustetaan pitävän sään koko maassa aurinkoisena. Päivälämpötilat pääsevät nousemaan laajalti lähelle 10 astetta ja monin paikoin sen yläpuolellekin. Yli 10 asteen lukemia saatetaan päästä mittaamaan ennusteen valossa jopa Lappia myöten.