Ravintola kielsi asiakkailta älypuhelimien käytön – tästä mallia Suomeen?

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Moni saattaa selailla puhelintaan ruokailun aikana, mutta eräässä Ramen-ravintolassa äpyttämiselle on laitettu loppu. Japanin Tokiossa sijaitseva Debu-chan-ravintola on kieltänyt älypuhelimien käytön asiakkailta.

Debu-chanin omistaja Kota Kai perustelee päätöstä sillä, ettei ruokailijoiden haluta viivyttelevän ravintolassa. Hänen mukaansa pisimpään pöydissä pysyvät asiakkaat katselevat tyypillisesti videoita puhelimistaan. Se on Kain mukaan ongelma erityisesti kiireisimpinä aikoina.

Japanin ramen-ravintoloiden kirjoittamaton sääntö on se, että ruoka syödään ripeästi ja paikka luovutetaan nopeasti seuraavalle asiakkaalle. Kai kertoo haluavansa auttaa päätöksellään myös säilyttämään ruokalajin arvokkuuden. Hänen mukaansa ohuet nuudelit menevät pilalle, jos ne ovat liian pitkään ramen-liemessä.

CNN-uutissivuston mukaan Debu-chanissa ei ole toistaiseksi älypuhelinkiellosta kertovia kylttejä. Sen sijaan Kai kertoo asiasta henkilökohtaiesti asiakkaille.