Vesa-Matti Loirin elämästä tehdään audiodraama – pääroolissa Syke-tähti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisen viihteen monitaituri Vesa-Matti Loiri menehtyi viime elokuussa 77 vuoden iässä. Loirin elämään on päästy perehtymään elämänkertakirjojen ja pian myös audiodraaman muodossa.

Kesällä Yle Areenassa ja Yle Radio Suomessa kuultava 20-osainen audiodraama kertoo Loirin elämästä ja Suomen suurimpien tähtien joukkoon noususta. Loirin roolissa kuullaan Syke-sarjasta tunnettu näyttelijä Pyry Kähkönen. Pertti ”Spede” Pasasen roolissa on Iikka Forss ja selvännäkijä Aino Kassista esittää Seela Sella.

Draamassa seurataan Loirin vaiherikasta elämää 1960-luvun aluta alkaen. Audiodraaman ovat käsikirjoittaneet Liila Jokelin, Jussi Moila ja Juhana Von Bagh, joista viimeksi mainittu toimii myös sen ohjaajana. Vesa-Matti Loiri -audiodraama julkaistaan Yle Areenassa 29. kesäkuuta ja Yle Radio Suomessa 3. heinäkuuta alkaen.