Operaatio Pajunkissa avustaa taas pääsiäisliikenteessä – tien päällä yli sata vapaaehtoista

Autot Matkailu · Tim Isokivi

Pääsiäisen aikoihin liikenne käy jälleen vilkkaana Suomen teillä. Keväiset ilmat houkuttelevat ihmisiä sankoin joukoin tien päällä, mikä voi johtaa myös ongelmatilanteisiin liikenteessä. Apua pääsiäisliikenteessä tarjoaa tänäkin vuonna Operaatio Pajunkissa.

Autoliiton tiepalvelu toteuttaa Operaatio Pajunkissan jo 53. kertaa. Operaation aikana Autoliiton toistasataa vapaaehtoista on tehostetussa valmiudessa auttamaan tien päällä pulaan joutuneita. Koska yhä useampi lähtee matkalle sähköautolle, on Autoliitto varoittanut etukäteen latauspisteiden voivan ruuhkautua.

Autoliitosta kehotetaan lähtemään sähköautolla liikkeelle riittävän väljällä aikataululla. Myös auton taakkatelineen ja suksiboksin lisäämä ilmanvastus on hyvä huomioida matka-aikatauluja ja latauspaikkoja suunnitellessa. Toiset on syytä ottaa huomioon latauspaikoilla, eikä akkua kannata ladata aivan täyteen pikalaturilla.

Operaatio Pajunkissa palvelee numerossa 0200 8080 (1,93 €/min + mpm). Apua voi tilata myös Autoliiton sovelluksella, joka on ladattavissa ilmaieksi Google Playsta ja Applen AppStoresta.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.