Koira kärsi alkoholin vieroitusoireista – pelastettiin lopulta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Coco-niminen nuori koira toimitettiin Englannin Plymouthissa sijaitsevaan eläinsuojaan sen omistajan kuoltua. Eläinsuojan henkilökunnalle kävi pian selväksi, ettei Coco voinut hyvin. Pahoinvoinnille paljastui sydäntäsärkevä syy.

Kaikki Cocon oireista viittasivat koiran kärsivän alkoholin vieroitusoireista. Eläintä hoidettiin neljän viikon ajan rauhoittavilla lääkkeillä oireiden helpottamiseksi. Coco on sittemmin päässyt eroon vieroitusoireista, vaikka sen kerrotaan olevan edelleen ajoittain ahdistunut.

– Kukaan ei tiedä tarkalleen, kuinka koira joutui tähän tilanteeseen alkoholin kanssa. Sen me kuitenkin tiedämme, että ilman apuamme Coco ei olisi selvinnyt tästä sydäntäsärkevästä koettelemuksesta, Woodside Animal Welfare Trustin tiedotteessa kerrottiin.

Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun koiraa on jouduttu hoitamaan alkoholin vieroitusoireiden vuoksi. Alkoholin juominen voi olla koirille hengenvaarallista. Esimerkiksi jo pieni määrä olutta voi aiheuttaa niille alkoholimyrkytyksen.