Rakennusmies lomautettiin koronan aikana – aloitti miljoonabisneksen vajassaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Urallaan ja elämässään menestymistä pidetään yleisesti ihailtavana piirteenä maailmalla. Useat valtiot jopa tukevat yrittäjyyttä ja siten mahdollistavat työllisyyden ja talouden kasvua. Suomessa verottaja ja byrokratia pitävät huolen, että rikastuminen omalla ahkeruudella on äärimmäisen vaikeaa.

Hallituksen määräämät rajoitukset pakottivat brittiläisen Liam Mchale-Smithin lopettamaan työnsä. Mies ei jäänyt laakereilleen makaamaan, vaan aloitti omatoimisen nikkaroinnin puutarhavajassaan. Hänen vaimonsa Ruth julkaisi puutöistä kuvia sosiaalisessa mediassa. Pian Liamille alkoi sadella tilauksia.

Puusepäksi aikoinaan opiskellut mies on tienannut yrityksellään kolmen vuoden aikana yli miljoona puntaa. Hänellä ei ollut aikomusta ryhtyä yrittäjäksi, mutta lopulta aloitti sen olosuhteiden pakosta. Nyt menestyvää miestä ei saisi enää tavalliseen palkkatyöhön. Vaimo auttaa hallinnon ja markkinoinnin puolella, kun mies on keskittynyt rakentamiseen.

Tammikuussa 2021 hänellä oli varaa uuteen työpajaan sekä kolmeen työntekijään, joista kaksi on oppisopimusoppilasta ja yksi hänen oma isänsä. Vuoden 2022 loppuun mennessä hän oli myynyt Etsyssä ja hänen verkkosivuillaan yhteensä 10.350 tuotetta. Hän on sittemmin ostanut uuden kodin perheelleen ja hankkinut kuorma-autoja sekä lisännyt henkilökuntaa.