Käytettyjen autojen kauppa vilkasta – uusien autojen rekisteröinnit laskivat

Autot Koti & Asuminen · Tim Isokivi

Uusien autojen rekisteröinnit ja kysyntä ovat jääneet talven aikana vaisuksi pitkän aikavälin keskiarvoon verrattuna. Tammi-maaliskuussa uusia autoja rekisteröitiin 3,5 vähemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana. Asiasta tiedotti Autoalan keskusliitto.

Autoalan keskusliiton mukaan uusien autojen kysyntää ovat vähentäneet inflaatio, kasvanut korkotaso ja energian hintojen vaihtelu. Suunta on ollut sama myös Ruotsissa ja Norjassa. Koko EU:ssa autoja on tosin ensirekisteröity vuoden ensimmäisellä neljännekselle noin 18 prosenttia viime vuoden samaa ajanjaksoa enemmän.

Käytettyjen autojen kauppa on sen sijaan vilkastunut. Autoliikkeissä käytiin käytettyjen autojen kauppaa tammi-maaliskuussa lähes kahdeksan prosenttia vilkkaammin kuin vuoden 2022 alussa. Käytettynä myytyjen autojen myyntiajat ovat myös hieman lyhentyneet viime vuoden keskiarvosta.

– Vaihtoautokaupan vilkastuminen on ensimmäisiä merkkejä koko autokaupan käänteestä. Korkea korkotaso ja inflaatio ovat syöneet ensisijaisesti uuden auton markkinaa. Sähkön hinnan nousu on herättänyt erityisesti kotitalouksissa epävarmuutta, joka heijastuu myös sähköautojen hankintaan”, kertoo tiedotteesa Pekka Rissa Autoalan Keskusliitosta.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.