Moottoripyöräilijän keväthuuma kostautui – ajoi poliisin tutkaan 267 km/h

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi on usein huomauttanut liikenteenkäyttäjiä keväisin kostautuneesta raskaasta kaasujalasta. Usein keväällä tapahtuva toilailu kostautuu siten, että joutuu viettämään koko kesän ilman ajokorttia. Näin kävi Paimion kohdalla kulkeneelle moottoripyöräilijälle.

– Paimiossa VT1:llä mitattiin moottoripyöräilijälle huima ylinopeus perjantai-iltana 21. huhtikuuta kello 21:10 aikaan, Lounais-Suomen poliisi kertoo.

Viranomaisten mukaan moottoripyörä oli kulkenut 120 km/h alueella järkyttävää 267 kilometrin tuntivauhtia. Ylinopeuden seurauksena kuljettaja sai väliaikaisen ajokiellon. Kuljettajaa odottaa todennäköisesti syyte törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen on kysymyksessä silloin, jos sallittu enimmäisnopeus ylitetään huomattavasti. Sanktio törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta on vähintään 30 päiväsakkoa ja vankeutta voidaan tuomita enimmillään kaksi vuotta. Ajokieltoa tulee yleensä vähintään puoli vuotta.