Papukaijat oppivat käyttämään videopuheluita – saivat heti ystäviä ruudun toiselta puolelta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Joukko papukaijoja opetettiin soittamaan videopuheluita muille linnuille. Tulokset ovat loistavia, sillä papukaijat solmivat läheisiä ystävyyssuhteita puheluiden akana. Uuden tutkimuksen mukaan ne opettivat toisiaan laulamaan ja jopa lentämään.

Tutkimuksen mukaan papukaijat oppivat käyttämään FaceTimea ja Zoomia sekä pitämään yhteyttä papukaijakavereiden kanssa napauttamalla älypuhelinta tai tablettia nokallaan. Testiin osallistui 18 papukaijaa. Linnut alkoivat soittaa kelloja ilmoittaakseen, kun he halusivat pirauttaa videopuhelun ystävilleen.

Jennifer Cunhan mukaan hänen Floridassa asuva kakadunsa Ellie ystävystyi Cookie-nimisen afrikkalaisen harmaapapukaijan kanssa, joka asuu toisella puolella Yhdysvaltoja, Kaliforniassa. Linnut myös lauloivat ja tanssivat toisilleen, ja yksi huusi: ”Hei! Tule tänne! Hei!” kun toinen papukaija siirtyi pois näytön ääreltä. Tutkimuksen perusteella papukaijat kaipaavat lajitoveriensa seuraa.