Viikonlopun ajokeli huono pohjoisessa – sateita tulee lumena

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen pohjoisosissa viikonloppuna tien päällä olevien on syytä varautua huonoon ajokeliin. Asiasta varoitti muun muassa Finntrafficin Tampereen tieliikennekeskus perjantaiaamuna.

Finntrafficin mukaan ajokeli oli perjantaiaamuna huono Pohjois-Pohjanmaalla räntä- ja lumisateen vuoksi. Ilmatieteen laitos on antanut ajokelivaroituksen perjantaille myös Kainuuseen ja Lapin eteläosiin. Lisäksi maan keskiosassa on koko viikonlopun tulvavaroitus.

Huonoon ajokeliin suositellaan varautumaan myös lauantaina. Forecan mukaan lauantaina Lapin yllä on sadealue, jonka sateet tulevat enimmäkseen lukema. Sää on melko vaihtelevaa Suomen sisällä, sillä maan etelä- ja keskiosissa on osin aurinkoista ja jopa ukkosta voi esiintyä paikallisesti.

– Lunta kertyy lauantaina 5–15 senttimetriä. Sadetta tulee tämän hetken ennusteen mukaan lauantaina yli 5 senttimetriä lähes koko Lapissa, runsaimmin Keski-Lapin ja Käsivarren Lapin tienoilla, kertoo meteorologi Joanna Rinne Forecan sivuilla.