Urbaanilegendasta teatteriesitys – tuuppiiko joku nuoria miehiä Aurajokeen?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Turussa on kuiskuteltu vuosikymmenten ajan mystisestä jokeenheittäjästä, joka hyökkää yön pikkutunneilla humalaisten miesten kimppuun. Urbaanin legendan mukaan tämä sarjamurhaaja työntää miehet Aurajokeen, eikä heitä löydetä sen jälkeen enää koskaan. Moni nuori mies on ilmoitettu kadonneeksi Aurajoen ympäristöstä.

Turun Kaupunginteatterin syksyn ohjelmistoon kuuluu Aurajoen jokeenheittäjän tarinan pohjalta laadittu kantaesitys Veden varaan. Veden varaan -näytelmä kertoo nimenomaan näistä Turun Aurajokeen epäselvissä olosuhteissa kadonneista nuorukaisista. Näytelmässä katoamisia selvittävät yksityisetsivä Janatuinen ja rikoskonstaapeli Helena.

Sitkeä kaksikko ei luovuta, vaikka johtolangat ovat katkenneet ja virkavallan kiinnostus siirtynyt jo eteenpäin. Umpisolmun lailla kiristyvä dekkarijuttu nostaa tiukoissa paikoissa ihokarvat pystyyn ja unenomaiset kohtaukset saavat mielikuvituksen laukkaamaan. Sami Keski-Vähälän kirjoittama uusi näytelmä pohjautuu Jussi Marttilan vuonna 2020 ilmestyneeseen Veden varaan -romaaniin ja sen ohjaa Mikko Kouki.