Kiilopään tunturi jälleen metsähotelliksi – varaa elokuun päivä jo kalenteriin

Matkailu · Terhi Piiroinen

Elokuun viimeisenä viikonloppuna nukutaan yö ulkona. Kyseessä on Suomen Ladun kampanja, jossa ihmisiä haastetaan viettämään yönsä taivasalla. Tänä vuonna Urho Kekkosen kansallispuiston tunturimaisemissa avautuu 400 yösijan Metsähotelli Kiilopää.

Metsähotelli tulee olemaan alueellisesti merkittävä ulkoilutapahtuma, jonka tavoitteena on madaltaa kynnystä ulkona yöpymiseen. Ulkona yöpymisen lisäksi Metsähotelli tarjoaa muutakin ulkoiluohjelmaa kaiken ikäisille. Nuku yö ulkona -kampanja on Suomen luonnon päivänä 26. elokuuta. Ilmoittautuminen Metsähotelliin avautui toukokuun alussa.

– Kiilopää on tuhansien ulkoilijoiden ja vaeltajien suosima ulkoilukeskus, joka toimii porttina upeaan Urho Kekkosen kansallispuistoon. On hienoa saada järjestää vuosittainen ulkoilutapahtuma juuri näissä upeissa maisemissa, kertoo Suomen Latu Kiilopään johtaja Seppo Uski.