Hans Välimäki avaa kaksi uutta ravintolaa – italialaisia herkkuja ja gastropubin antimia

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tunnettu suomalainen kokki Hans Välimäki avaa yhdessä keittiömestari Arto Rastaan kanssa kaksi uutta ravintolaa. Bistro Gina ja The Rook, Ministry of Horns and Fins -nimiset ravintolat avaavat molemmat ovensa tänä vuonna Helsingin keskustassa.

Korkeavuorenkadulla sijaitseva Bistro Gina tulee tiedotteen mukaan olemaan epämuodollinen bistro-basseries, jossa tarjoillaan italialaisia klassikoita modernilla twistillä. Ratakadun ja Yrjönkadun kulmaan avattava The Rook on brittiläisestä ruokakulttuurista inspiraatiota saanut gastropubi, jonka tarjonta painottuu mereneläviin ja riistaan. Ravintolan erikoisuus on salahuone, johon päästään kirjahyllystä paljastuvan sisäänkäynnin kautta.

Välimäen ja Rastaan lisäksi ravintoloiden taustalla ovat Miika Lönn ja Maria Von Graevenitz-Välimäki. Bistro Gina avaa ovensa syyskuussa. The Rook puolestaan aukeaa myöhemmin syksyllä. Välimäki, Rastas, Lönn ja Graevenitz-Välimäki ovat myös vuonna 2020 avatun Bistro Bardot -ravintolan taustalla. Välimäki on monille tuttu kasvo myös muun muassa Hansin matkassa ja Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki -ohjelmista.