Mahdollinen meteoriitti rysähti kodin katon läpi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen New Jerseyssä asuvan perheen rauhallinen maanantai-ilta sai yllättävän käänteen. Perheen Hopeswell Townshipissä sijaitsevan kodin sisälle putosi musta kivenmurikka, jonka uskotaan olevan meteoriitti.

Kappale rysähti talon katon läpi keskelle, jättäen jäljen kovapuulattiaan ja poukkoillen ympäri makuuhuonetta. Perheenjäsenet löysivät perunan kokoisen kappaleen kotinsa nurkasta. Kukaan ei loukkaantunut välikohtauksen aikana.

Kodissa asuvan Suzy Kopin mukaan perhe luuli ensin jonkun heittäneen kiven heidän kotiinsa. Suojapukuihin sonnustautuneet viranomaiset tutkivat myöhemmin kodin ja perheenjäsenet säteilyuhan varalta. Vaaraa ei kuitenkaan ollut.

– Koskin kappaleeseen, sillä luulin kyseessä olevan vain tavallinen kivi. Se oli lämmin, Kop kuvaili CBS News -uutissivustolle.

Franklin-instuutin johtavan tähtitieteilijän Derrick Pittsin mukaan meteoriitti saattaa olla jopa neljä tai viisi miljardia vuotta vanha. Hänen mukaansa meteoriitin putoaminen asuinrakennuksen sisään on erittäin harvinaista.