Euroviisut: Ruotsi ei saanut minkään maan yleisöltä 12 pistettä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime yönä Suomen aikaa Liverpoolissa kisattiin Euroviisujen finaali, jonka voitti lopulta Ruotsi huolimatta Suomen valtaosasta yleisömenestyksestä. Ruotsin Loreen voitti ammattilaisraatien äänin, mutta Suomen Käärijä oli yleisöäänestyksessä täysin omaa luokkaansa. Nyt Euroviisujen organisaatio on julkistanut äänestystiedot.

Tarkemmat tiedot paljastavat, että Euroviisut voittanut Ruotsi ei saanut yhdeltäkään maalta yleisöäänestyksessä täysiä 12 pistettä. Tämä on erikoista, sillä Rutosi voitti kokonaiskilpailun. Ammattilaisten raadeista peräti 15 maata antoi Ruotsille 12 pistettä, joten ero yleisöääniin on suurin kilpailun historiassa.

Kymmenen yleisöpistettä Ruotsille antoi yhteensä kahdeksan maata ja kahdeksan yleisöpistettä Ruotsille antoi niin ikään kahdeksan maata. Suomalainen yleisö ei antanut Ruotsille lainkaan ääniä. Yhteensä Ruotsi sai yleisöääniä 243 kappaletta ja raatien ääniä 340 kappaletta.

Suomen murskavoitto yleisöäänissä konkretisoituu, kun katsotaan miten yleisöääniä Käärijälle annettiin eri maissa. Ruotsi ei siis saanut miltään maalta 12 pistettä, mutta Suomi sai 12 pistettä peräti 18 maalta ja oli siten yleisöäänestyksessä täysin omaa luokkaansa. Myös kymmenen yleisöpistettä Suomi sai peräti kahdeksalta maalta.

Raatien äänistä Suomi sai täydet 12 pistettä vain Ruotsilta ja Norjalta. Myös ruotsalainen yleisö antoi Suomelle täydet 12 pistettä. Raadeilta kymmenen pistettä Suomelle antoi kolme maata. Yhteensä Suomi sai raadeilta vain 150 pistettä, mutta yleisöiltä peräti 376 pistettä. Suomalaiset antoivat yleisöäänistä 12 pistettä Norjalle, 10 pistettä Tsekille ja kahdeksan pistettä Australialle.