Tubettaja teki lento-onnettomuuden tahallaan – pitkä vankeustuomio uhkaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Entinen olympiaurheilija ja nykyinen tubettaja Trevor Jacob julkaisi vuonna 2021 videon, jossa hän pelastautui putoavasta lentokoneesta. Hän väitti tilanteen olleen onnettomuus. Pian viranomaiset alkoivat kuitenkin epäillä kyseessä olleen klikkausten toivossa tehty tahallinen teko.

Jacob on myöntänyt oikeudessa romuttaneensa lentokoneen tahallaan. Syyttäjien kanssa sopimuksen tehnyt tubettaja kertoi kuvanneensa videon osana sponsorisopimusta. Hän tunnusti tuhonneensa koneen ja yrittäneensä kätkeä sen osat estääkseen tapauksen tutkinnan.

Jacobia voi BBC:n mukaan odottaa teosta jopa 20 vuoden vankeustuomio. Tuomion pituus ja muut tarkemmat yksityiskohdat selviävät oikeudessa lähiviikkojen aikana. Lentolupansa Jacob menetti jo viime vuonna.

Jacob lähti marraskuussa 2021 lennolle kameroin varustetulla yksityiskoneella. Hän hyppäsi koneesta laskuvarjolla ja palasi tuhoutuneen koneen luokse noutamaan kameroiden kuvaaman materiaalin. Myöhemmin hän palasi putoamisalueelle helikopterilla ja nouti koneen osat hävittääkseen ne.