Kalastajat tuomittiin kilpailussa huijaamisesta – lisäsivät saaliiseen lyijyä

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalaiset Jacob Runyan ja Chase Comnisky olivat viime syksynä voittamassa kymmenien tuhansien dollarien edestä palkintoja kalastuskilpailussa. Kaikki muuttui, kun kaksikon alettiin epäillä syyllistyneen vilunkipeliin.

Runyan ja Comnisky osallistuivat syyskuussa Ohiossa järjestettyyn Lake Erie Walleye Trail -kalastuskilpailuun. Järjestäjä Jason Fischerin epäilys heräsi, sillä kaksikon kalasaalis painoi huomattavasti normaalia enemmän. Fischer leikattua miesten nappaaman kuhan auki sen vatsasta paljastui lyijypainoja ja valmiita kalafileitä.

Kalastajat eivät päässeet teosta helpolla. He myönsivät oikeudessa huijauksensa ja syyllistyneensä villieläinten laittomaan hallussapitoon. Runyan ja Comnisky tuomittiin CNN-uutissivuston mukaan molemmat 10 päiväksi vankeuteen ja kuuden kuukauden ehdonalaiseen.

Kalastajien täytyy myös maksaa molempien 2 500 dollarin edestä sakkoja. Sakkorangaistusta voidaan tosin pienentää, jos kaksikko tekee 1 250 dollarin lahjoituksen hyväntekeväisyyteen. Lisäksi miesten kalastusluvat joutuivat kolmeksi vuodeksi hyllylle.