Suomen parhaat kauppahallit 2023 valittiin – oletko käynyt näissä?

Matkailu Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kauppahalleilla on Suomessa 1800-luvulle ulottuva historia. Nyt ruoka- ja matkailuyhteisö Toptasten lukijat ovat äänestäneet maan parhaat kauppahallit. Äänestäjät kiinnittivät huomiota kauppahallien tunnelmaan, henkilökuntaan sekä liikkeiden ja ravintoloiden valikoimiin.

Äänestyksen voitti Hakaniemen Kauppahalli Helsingissä. Muun muassa laadukkaita elintarvikkeita ja kodin käyttötavaraa kahessa kerroksessa tarjoava kauppahalli avautui jälleen peruskorjauksen jälkeen huhtikuun lopussa.

Toiseksi sijoittui Tampereen Kauppahalli. Kiireettömiä herkutteluhetkiä kantakaupungin sykkeessä arvostavien suosima kauppahalli tarjoaa hyvää ruokaa ja paikallisia kädentaitoja. Se on yli satavuotisen historiansa aikana kasvanut pohjoismaiden suurimmaksi kauppahalliksi.

Kolmannelle sijalle nousi Kuopion Kauppahalli, joka on vuodesta 1902 asti tarjoillut oman maakunnan tuotteita, osaamista ja henkilökohtaista palvelua. Neljänneksi tuli Turun Kauppahalli. Kaupungin ydinkeskustaan vuonna 1896 avattu Suomen toiseksi vanhin kauppahalli on jo itsessään nähtävyys.

Viidenneksi parhaaksi äänestettiin Lahden Kauppahalli. Kiitosta sateli esimerkiksi tuoreista liha- ja kalatuotteista, makeista ja suolaisista leivonnaisista, juustoista, salaateista ja kahveista.

Suomen parhaat kauppahallit vuonna 2023:

1. Hakaniemen Kauppahalli, Helsinki2. Tampereen Kauppahalli3. Kuopion Kauppahalli4. Turun Kauppahalli5. Lahden Kauppahalli