Roskia siivonneet koululaiset löysivät räjähteen Hangossa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hangosta on löytynyt sodanaikainen räjähde. Roskia siivoamassa olleiden paikallisten koululaisten löytämä esine räjäytettiin myöhemmin puolustusvoimien toimesta.

Lappohjan koulun oppilaat olivat keräämässä roskia koulun lähialueelta, kun yksi oppilasta toi ammusta muistuttavan esineen opettajalle muovipussissa. Ensimmäisenä tapauksesta uutisoineen MTV Uutisten mukaan pussi laskettiin varovasti maahan, kun selvisi mikä esine oli. Kyseessä oli räjähde sotien ajoilta.

Koulusta otettiin yhteyttä hätäkeskukseen. Poliisi eristi alueen usean tunnin ajaksi turvallisuussyistä. Lopulta Puolustusvoimat raivasivat Tennbergintien kuntoportaiden läheisyydestä löytyneen esineen räjäyttämällä sen.

– Poliisi haluaa muistuttaa, että räjähteitä löydettäessä niihin ei tule koskea, vaan niistä tulee ilmoittaa hätäkeskukseen, Länsi-Uudenmaan Poliisin aiheeseen littyvässä twiitissä kerrottiin.