Maailmanpyörä meni jumiin – ihmiset joutuvat laskeutumaan tikapuita pitkin 120 metristä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Floridan Orlandossa sijaitsevassa ICON Park -huvipuistossa tapahtui sähkökatko, jonka seurauksena 62 ihmistä jäi jumiin maailmanpyörään uudenvuodenaatto-iltana. Maailmanpyörän moottori meni ilmeisesti oikosulkuun, sillä yhdestä sen vaunusta kohosi liekkejä ilmaan.

Paikalle hälytetty palokunta nosti tikkaat 120 metriin pelastaakseen kaikissa 20 vaunussa olleet matkustajat. Operaatio kesti tuntikausia. Ongelmat ilmenivät kello 18.20 ja ihmiset oli pelastettu turvallisesti maan kamaralle vasta kello 21.40.

– Pyöritimme maailmanpyörää alaspäin ja meidän oli avattava jokaisen hytin ovi manuaalisesti. Jokaisen vaunun väen pelastamiseen meni noin 10-15 minuuttia, pelastuspäällikkö Martis Mack sanoi tapahtumapaikalla.