Elisa laajentaa 5G-verkkoa 50 suositulla mökkipaikkakunnalla

Digi Koti & Asuminen Matkailu · Tim Isokivi

Vaikka kesämökille vetäydytään tyypillisesti pakoon nykyajan kiireitä, ei mökkielämäkään tarvitse viettää hitaan verkkoyhteyden varassa. Elisa on ilmoittanut laajentavansa 5G verkkoaan 50 paikkakunnalla. Mukana on mökkeilijöiden suosimia alueita.

Elisan mukaan valtaosa kesän verkkoparannuksista kohdistuu Etelä-Savon, Kanta-Hämeen, Keski-Suomen, Pirkanmaan, Uudenmaan ja Varsinais-Suomen alueille. Elisan 5G-verkko avautuu myös ensi kertaa Merikarvialle ja Pertunmaalle. Mobiiliverkkoa uudistetaan paikkakunnilla, joilla internetin käyttö kasvaa kesäisin erityisen paljon.

5G-verkon hyödyistä nauttiakseen asiakkaalla tätyy olla siihen sopiva reititin. Mökille on mahdollista hankkia oma reititin tai ottaa kotona oleva 5G-yhteensopiva reititin mukaan.

– Sarjojen tai musiikin suoratoistaminen on monelle mieluisaa puuhaa mökillä, ja näiden pätkiminen herkästi pilaa lomatunnelmaa. Entistä useampi myös etätyöskentelee mökiltä käsin. Siksi parannamme 5G-verkon kuuluvuutta entistä vahvemmin myös näillä alueilla, kertoo tiedotteessa Elisan mobiiliverkkojen palvelujohtaja Tiina Höckert.