Turvatarkastuksessa merkittävä muutos Helsinki-Vantaalla – nestepullot saa ottaa mukaan

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lentomatkustajien turvatarkastuksia on helpotettu Helsinki-Vantaalla. Finavian mukaan uudistusten myötä käsimatkatavaroissa voi jatkossa kuljettaa yli sadan millilitran nestepakkauksia. Se onnistuu uuden teknologian ansiosta.

Helsinki-Vantaalla on otettu käyttöön turvatarkastusteknolgogiaa, jonka ansiosta nesteitä ja elektroniikkaa ei enää tarvitse ottaa pois käsimatkatavaroista. Finavian turvatoiminnoista vastaavan johtaja Ari Kumaran mukaan se nopeuttaa turvatarkastusta. Lentoaseman viimeisetkin vanhat turvatarkastuslaitteet korvataan kesän kynnyksellä.

– Kyseessä on merkittävä edistysaskel sen jälkeen, kun EU-lainsäädännön mukaiset nestesäännöt vuonna 2006 otettiin käyttöön maailmanlaajuisesti. Olemme edelläkävijöitä turvatarkastuksen kehittämisessä, sillä vastaavaa uutta teknologiaa on toistaiseksi käytössä vain hyvin harvoilla isoilla Euroopan kentillä ja joillakin Yhdysvaltojen lentoasemilla, Kumara kertoo tiedotteessa.

Helsinki-Vantaalla on vielä kesään asti käytössä rinnakkain sekä uusia että vanhoja turvatarkastuslaitteistoja. Sen vuoksi matkustajia suositellaan toistaiseksi toimimaan nykyisten ohjeiden mukaan. Uudistus koskee vain Helsingistä lähteviä matkustajia.