Ahdistaako anoppi? Nämä merkit paljastavat päällepäsmärin

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Poikkeaako anoppisi yllätysvierailulle? Saattaako hän kutsua itse itsensä kylään päiväkausien ajaksi ja kylässä ollessaan hän yrittää hallita kaikkia ja kaikkia? Psykologin mukaan osa anopeista käyttäytyy lastaan ja hänen puolisoaan kohtaan todella hallitsevasti.

Psykologi Dr. Sanam Hafeez on listannut PureWow-julkaisulle piirteitä, jotka toistuvat hankalien anoppien kohdalla. Yleistä on se, että he arvostelevat etenkin oman lapsensa puolison tekemiä valintoja. He yrittävät hallita tai sanella tärkeitä päätöksiä lapsensa elämässä, tai sitä, kuinka heidän tulisi kasvattaa lapsensa, missä asua tai mitä ammatinvalintoja heidän tulisi tehdä.

He saattavat osallistua liikaa lapsensa elämään ja haluavat olla mukana jokaisessa tapahtumassa ja päätöksessä. He eivät välttämättä myöskään huomioi tai ei kunnioita lapsensa tai lapsensa puolison asettamia rajoja. Kauhujen anoppi manipuloi ja luo ristiriitoja sekä on omistushaluinen. Pahimmassa tapauksessa anoppi on mustasukkainen lapsensa puolisolle ja syyttää häntä kaikista eteen tulevista ongelmista.