Tulitikkuleikit lähtivät käsistä Raaseporissa – puhelinoperaattorin tukiasema vaarassa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Noin 200 neliön kokoinen alue paloi Karjaalla Raaseporissa perjantaina 9. kesäkuuta. Hätäkeskus sai ilmoituksen palosta hieman kello yhden jälkeen iltapäivällä. Poliisi tutkii tapausta vahingontekona ja palonsyyntutkintana.

Poliisi ja pelastuslaitoksen henkilöstö havaitsivat palopaikalla tulitikkuja sekä erilaisia tölkkejä, joiden sisältö on osaltaan voinut edesauttaa tulipalon syttymistä. Kun pelastuslaitoksen yksiköt saapuivat paikalle, oli alue ilmiliekeissä. Palohetkellä oli ja edelleen tällä viikolla Uudellamaalla on voimassa metsäpalovaroitus.

− Paloalueen aluskasvillisuus paloi täysin, ja ainekset materiaalisiin sekä rahallisiin menetyksiin olivat olemassa. Palo ehti esimerkiksi levitä kohti syttymispaikan läheisyydessä sijaitsevaa puhelinoperaattorin tukiasemaa. Jos palo oli ennättänyt levitä laajemmin, olisi se voinut myöhemmin uhata omakotitaloaluetta sekä päiväkotia, kertoo komisario Markus Ramstedt.

– Havaintoja Mastokadulla tapahtunutta paloa tai siihen mahdollisesti liittyviä henkilöitä koskien voi lähettää poliisille sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi tai puhelimitse vastaajaan numerossa 0295 413 031.