Juhannuksen menoliikenne alkoi – näissä paikoissa se on ruuhkaisinta

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Juhannuksen lähestyminen näkyy Suomen teillä. Menoliikenne on vilkkaimmillaan juhannusaattoa edeltävänä päivänä, torstaina 22. kesäkuuta. Silloin kannattaa varautua ruuhkiin. Ruuhkaisimmat tiet ovat valtatie 4 pääkaupunkiseudulta kohti Jyväskylää ja valtatie 5 Heinolasta itään.

Myös valtatie 9 Tampereelta tulee todennäköisesti ruuhkautumaan. Liikennettä riittää myös Turun ja Helsingin välillä. Fintrafficin mukaan liikennemäärät ovat eteläisessä Suomessa suurimmillaan torstaina kello 15 ja 17 välillä, pohjoisessa myöhempäänkin. Perjantain menoliikenne on vilkkaimmillaan kello 11 ja 15 välillä.

Paluuliikenne vilkastuu sunnuntaina aamupäivästä ja jatkuu iltaan asti, ja liikennemäärät ovat suurimmillaan kello 12 ja kello 17 välillä. Juhannuksena tien päälle lähteviä kehotetaan huolehtimaan sekä ajoneuvon kunnosta että omasta ajokunnosta. Tärkeää on myös varata tarpeeksi aikaa ja huomioida muut tiellä liikkuvat. Poliisi valvoo tuttuun tapaan liikennettä ja suorittaa puhallusratsioita.

– Ajokunto on onnistuneen juhannusmatkan A ja O. Odotettavissa on ruuhkaa, joten myös malttia vaaditaan. Ruuhkassa ei voita ohittamalla mitään, mutta voi sitä vastoin aiheuttaa vakavia tilanteita ja pahimmillaan myös pahoja kolareita, toteaa poliisitarkastaja Heikki Ihalainen.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.