Juhannusfestivaalit keskeytettiin yllättäen Kalajoella

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kalajoella kärjestettiin juhannuksena Arska ja Wheelspeeders -festivaali. Tapahtuma jäi kuitenkin suunniteltua lyhyemmäksi. Kaksipäiväiseksi tarkoitettu festivaali keskeytettiin toisen päivän aikana lauantaina iltakuuden aikoihin.

Tapahtumajärjestäjä vahvisti peruuntumisen tapauksesta ensimmäisenä uutisoineelle Iltalehdelle. Peruuntuminen johtui järjestäjän erimielisyyksistä esiintymislavan hankkineen yrityksen kanssa. Järjestäjän mukaan yritys vaati viimeistä maksuerää käteisenä tapahtuman aikana sekä velkakirjan allekirjoittamista, johon hän ei suostunut.

Tapahtuman tekniikasta vastannut Rolf Karlsson puolestaan kommentoi tapahtunutta Ilta-Sanomille. Hänen mukaansa järjestäjien kanssa oli tehty sopimus jo toukokuussa, ja viimeistä erää oli pyydetty käteisen sijaan pankkisiirrolla. Kun sopua ei lopulta syntynyt, jätti tekniikkafirma tapahtuman.

Arska ja Wheelspeeders -tapahtumassa oli määrä esiintyä lauantai-iltana muun muassa räppärit Kube ja Sana. Heidän esiintymisensä kuitenkin peruuntuivat tapahtuman keskeytymisen vuoksi.

Musiikkia ja autoilua yhdistänyt Arska ja Wheelspeeders järjestettiin Kalajoen lentokentällä. Perjantaina lavalle nousivat muun muassa Michael Monroe, Mäkki ja Mansesteri.