Poliisi varoittaa huijareiden käteisnostopyynnöistä: ”Jokaisessa tapauksessa sepitetty tarina”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisi on varoittanut petollisista käteisnostopyynnöistä Pirkanmaalla. Sisä-Suomen poliisilaitoksella on tutkinnassa useampi petosrikos, joissa tekotapa on sama. Asianomistajaa lähestytään kauppakeskuksen pysäköintialueella ja häntä pyydetään nostamaan rahaa välityspalkkiota vastaan.

– Jokaisessa tapauksessa asianomistajalle on sepitetty tarina, että makskukortti on lakannut toimimasta. Tarinaa kertonut on vakuuttavasti esiintyen kertonut, että hänen tulisi saada tehtyä kiireellisesti  käteisnosto kauppakeskuksen nostoautomaatilta. Asianomistajaa on pyydetty nostamaan omalta tililtään pyytäjälle tämän kiireisesti tarvitsema summa, poliisin tiedotteessa kuvaillaan.

Poliisin mukaan asianomistajan tilille luvataan siirtää hieman suurempi summa kiitoksena. Käteisnoston jälkeen asianomistajalle on esitetty puhelimesta verkkopankissa tehtyä tilisiirtoa. Raha ei ole kuitenkaan todellisuudessa siirtynyt hänen tililleen.

Poliisilla on tutkinnassa kolme 26. helmikuuta – 8. maaliskuuta tapahtunutta petosta. Kahdessa tapauksessa tekijänä oli pariskunta ja yhdessä mieshenkilö. Henkilöt saivat asianomistajilta 280-650 euron arvosta käteistä rahaa.