Egyptistä löytyi hymyilevä sfinksi – uskotaan esittävän roomalaista keisaria

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Arkeologit ovat löytäneet Egyptistä sfinksiä muistuttavaa hahmoa esittävän veistoksen. Se kaivettiin esiin muinaisen pyhäkön raunioista Hathor-temppelin läheisyydestä Egyptin eteläosassa.

Veistos on huomattavasti pienempi kuin Gizan kuuluisa Sfinksi, joka kohoaa 20 metrin korkeuteen. Arkeologien huomion nyt löydetyssä veistoksessa kiinnitti sen kasvoilla oleva hymyilevä ilme ja pisamat. Veistosta kuvaillaan hyvin säilyneeksi.

Egyptin kulttuuri- ja antiikkiministeriön tiedotteen mukaan veistoksen epäillään esittävän muinaisen Rooman keisari Claudiusta. Rooman valtakunta ulottui Pohjois-Afrikkaan Claudiuksen hallintokautena vuosina 41-54. Veistoksen esittämän henkilön identiteetin toivotaan tarkentuvan kaivauksista löydetystä kivilaatasta.