Pienpanimo sai nimensä jättiläisen nilkoista – olutta tehdään entisen kenkätehtaan tiloissa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomi on pienpanimotuotteiden kärkimaa. Yksi mielenkiintoisimmista panimoista löytyy Mäntyharjulta, kauniin eteläsavolaisen maiseman keskeltä. Panimon nimi on Nilkko.

Muinaisen tarinan mukaan jättiläinen on Mäntyharjulla kulkiessaan istahtanut kallion päälle keittelemään velliä ja uittamaan nilkkojaan Kallavedessä. Kiveen tuli siitä iso painauma, ja kalliota alettiin kutsua Nilkon kallioksi. Nyt nimi on rekisteröity tavaramerkki, PRH tiedottaa.

Vanhan kenkätehtaan tiloissa toimiva Nilkko perustettiin alkuvuodesta 2017. Juomia pääsee maistelemaan panimoravintolassa, jossa on tarjolla pullotettuja tuotteita sekä makuja suoraan hanasta. Kaikki tuotteet saavat nimensä esimerkkinä inspiraation lähialueelta ja luonnosta.