Vakuutusyhtiön tilastot: Näitä varastetaan eniten festareilla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Festivaalit ovat monille olennainen osa kesää, mutta suuriin yleisötapahtumiin liittyvät myös lieveilmiönsä. Festivaalikausi näkyy vakuutusyhtiöiden tilastoissa niin vahinkoina kuin varkauksinakin, kertoo Pohjola Vakuutus.

Vakuutusyhtiön tilastojen perusteella vaatteita varatetaan vuositasolla festareilta jopa kännyköitä enemmän ja kalliimmin. Varkaus tapahtuu yleensä sillon, kun omaisuus jätetään hetkeksi vahtimatta. Vaatteita, koruja ja arvokelloja viedään kuitenkin myös yleisön seassa, jopa suoraan käyttäjän päältä.

– Tapauksia, joissa omaisuutta on varastettu suoraan uhrin päältä, löytyy tilastoista vuoden ajalta useita kymmeniä. Yksittäistapauksia on noussut esille myös festareilla, kertoo Pohjola Vakuutuksen omaisuuden ja toiminnan korvauspalveluista vastaava johtaja Markus Uimonen.

Tilastoista erottuu myös yllättäjä. Festivaalivieraiden pyöriä viedään yhä useammin, ja erityisesti varkaita kiinnostavat kalliit pyörät ja erityisesti sähköavusteiset kulkuneuvot. Pyörät on siis syytä lukita hyvin ja näkyvälle paikalle.

– Paikalle ei siis kannata saapua varaston kalleimmalla kiiturilla. Vaikka pyörävarkaudet kohdistuvat kalliimpiin pyöriin, saattavat kuitenkin myös halvemmat pyörät lähteä festareilta pitkäkyntisten mukaan, jos lukituksesta ei huolehdita, Uimonen kertoo.

Uimosen mukaan rikosvahingoissa on yleisesti selkeä piikki kesäkuukausina. Vahinkoja tapahtuu tilastojen mukaan festivaaleilla runsaasti puhelimille ja aurinkolaseille.