Käytettyjen autojen kauppa piristyi – tässä suosituimmat merkit

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Japanissa tehdyn tutkimuksen auton valmistamiseen käytetty hiilijalanjälki ylittää reilusti sen käyttämän polttoaineen hiilijalanjäljen. Toisin sanoen mitä nopeammin vaihtaa uuteen autoon, sitä enemmän hiilidioksidipäästöjä hankinta aiheuttaa. Moni on myös huomannut, että vanhat autot on helpompi ja halvempi korjata, eikä niihin liity suurta riskiä rahoituksen suhteen hinnan ollessa edullisempi.

Suomalaisen 02 Rekkari -palvelun ja Netwheelsin tekemän selvityksen mukaan käytettyjen autojen kauppa on elpynyt kuluvan vuoden aikana. Myyntimäärät ovat nousseet 2,6 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Vaikka sähköautojen ja hybridien kysyntä jatkaa kasvuaan, niin niissäkin ihmiset suosivat käytettyä ajoneuvoa, mikä mainio asia ekologisuuden kannalta.

– Suurin yllätys on siinä, että käytettyjen dieselautojen myynti on kääntynyt nousuun. Niitä on myyty tällä hetkellä neljä prosenttia enemmän kuin viime vuonna, selvityksestä todetaan ja syyksi epäillään dieselautojen aiempaa edullisia hintoja.

Alkuvuoden suosituimmat automerkit:

1. Volkswagen – 38 177 myytyä autoa2. Toyota – 32 747 myytyä autoa3. Mercedes-Benz – 31 016 myytyä autoa4. Volvo – 26 455 myytyä autoa5. Ford – 23 605 myytyä autoa6. BMW – 21 324 myytyä autoa7. Audi – 16 089 myytyä autoa8. Skoda – 14 815 myytyä autoa9. Nissan – 14 246 myytyä autoa10. Opel – 12 632 myytyä autoa