Eläintarha pyytää: ”Älkää näyttäkö gorilloille videoita älypuhelimilta”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanadassa sijaitsevassa eläintarhssa halutaan rajoittaa gorillojen ruutuaikaa. Toronto Zoo -eläintarhan kävijöitä on pyydetty lopettamaan videoiden näyttäminen gorilloille älypuhelimien näytöiltä.

Eläintarhan henkilökunnan mukaan osa gorilloille näytetyistä videoista voi sisältää niille soveltumatonta materiaalia. Lisäksi videoiden katselun pelätään aiheuttavan eläintarhan asukkaille riippuvuutta. Videoiden näyttämistä kehotetaan välttämään gorilla-aitauksen alueelle asennetuissa kylteissä.

Eläintarhassa työskentelevä Hollie Ross kertoo CP24-uutissivustolle, että gorillat halutaan näyttää ihmisille niiden luonnollisessa tilassa. Erityisesti yksi gorilloista, nuori Nassir on kiinnostunut sille esitetyistä videoista.

– Nassir on todellinen teini. Videot kiinnostavat sitä, ja jos gorilla saisi itse päättää, sen elämä pyörisi ruutuajan ympärillä, eläintarhan tiedotteessa kuvailtiin.

Gorilloille näytetään jonkin verran videoita eläintarhan henkilökunnan toimesta. Näytettävä sisältö on kuitenkin kuratoitu tarkasti niille sopivaksi, ja gorillojen ruutuaika pyritään pitämään kohtuuden rajoissa.