Papukaija hankki poliisit ovelle – ääntelyä luultiin avunhuudoiksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Papukaijaharrastajan ovella vieraili taannoin virkavalta koomisesta syystä. Joku oli luullut hänen lemmikkinsä ääntelyä todelliseksi hätähuudoksi.

Iso-Britannian Essexissä asuva Steve Wood on eläkkeelle vetäytyvä ex-poliisi, jonka kotona elää yhteensä 22 papukaijaa. Tiistaina 11. heinäkuuta hän sai vierailun poliisilta. Valveutunut kansalainen oli kuullut kodista naisen huutoa ja soittanut hätänumeroon.

– Ajattelin vain: Voi hyvä luoja, mitä olen tehnyt nyt?, Wood kuvaili BBC:lle.

Huudot olivat ihmisen sijaan peräisin Freddie-nimisestä nuoresta ja äänekkäästä papukaijasta. Poliisit tarkistivat hänen kotinsa jo totesivat, ettei todellista hätää ollut. Wood totesi poliisin tehneen työtään, eikä hän ollut pahoillaan tapauksesta.

– Olen vain yllättynyt, ettei näin ole käynyt aikaisemmin, Wood naureskeli.