Lentäjä menetti tajuntansa – matkustaja suoritti hätälaskun

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Pienkoneessa ollut matkustaja joutui ottamaan ohjat, kun 79-vuotias lentäjä menetti tajuntansa kesken lennon Yhdysvalloissa lauantaina 15. heinäkuuta. Naismatkustaja otti lentokoneensa hallintaan ja teki hätälaskun onnistuneesti Martha Vineyard Airportin lähelle.

Lento tapahtui vuoden 2006 Piper Meridianilla. Massachusettsin osavaltion poliisin mukaan matkustaja ollut nainen laskeutui lentokoneen kanssa laajalle ruohoalueelle lentokentän kiitoradan lähelle noin kello 15:15 iltapäivällä. Lentokoneen vasen siipi murtui kahteen osaan, Vineyard Gazette uutisoi.

Lentäjä vietiin Bostonin sairaalaan, ja mies oli hengenvaarassa. Nainen ei loukkaantunut. Kyseessä oli pariskunta, joka oli lentänyt Westchesteristä Vineyardiin. Lentokoneessa ei ollut muita matkustajia. Hätälasku tapahtui vain päivää ennen kun oli kulunut 24 vuotta pahamaineisesta Piper Saratoga -lentokoneturmasta, jossa John F. Kennedy Jr., hänen vaimonsa Carolyn Bessette ja käly Lauren Bessette kuolivat Martha’s Vineyardin vesillä vuonna 1999.