He-Man, Hot Wheels ja Polly Pocket – tällaisia leluelokuvia tulee Barbien vanavedessä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Margot Robbien tähdittämä odotettu Barbie-elokuva saa ensi-iltansa 21. heinäkuuta. Kyseessä on jo ennen ensi-iltaa yksi kesän puhutuimmista elokuvatapauksista, mikä ei ole jäänyt huomaamatta leluvalmistaja Mattelilta.

Mattel Films -tuotantoyhtiö suunnittelee New Yorker -lehden mukaan jopa 45 lelusarjoihin perustuvaa elokuvaa. Niistä 13 on vahvistettu virallisesti. Mukana on nimikkeitä, joiden tuominen valkokankaalle voi vaatia hieman työtä ja mielikuvitusta.

Tulevia Mattel Films -tuotantoja edustavat esimerkiksi Masters of the Universe, Hot Wheels, Polly Pocket ja American Girl. Kehitteillä on jopa Uno-korttipeliin ja View-Master-laitteeseen perustuvia elokuvia.

Työn alla on myös aikuisyleisölle suunnattu elokuvaversio amerikkalaislasten 1990-luvulla rakastamasta Barney-dinosauruksesta. Elokuvaversion tuottaa parhaiten Oscar-palkittuna näyttelijänä tunnettu Daniel Kaluuya.