Nuoret unohtavat ilmoittaa tilinumeronsa verottajalle – veronpalautus jää saamatta

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Verohallinnolta puuttuu tilinumero 50.000 sellaiselta henkilöltä, jotka ovat saamassa veronpalautuksia tänä vuonna. Tilinumeroita puuttuu erityisesti elokuussa veronpalautuksia saavilta nuorilta, jotka eivät ole aiemmin saaneet veronpalautuksia. Jos veronpalautuspäivä on 3. elokuuta, on 27. heinäkuuta viimeinen päivä ilmoittaa oma tilinumero OmaVerossa.

Verohallinnolta puuttuu 16.500 tilinumerot 2000-luvulla syntyneiltä. 1990-luvulla syntyneistä noin 9.300 veronpalautuksen saajaa ei ole vielä ilmoittanut tilinumeroaan Verohallinnolle. Viime vuonna 24 000 henkilöä sai veronpalautuksen maksuosoituksena eli rahalähetyksenä, koska Verohallinnolla ei ollut henkilöiden tilinumeroita ajoissa tiedossa. Maksuosoituksena maksetun veronpalautuksen voi lunastaa Nordean kautta myöhemmin, mutta veronpalautuspäivänä ei rahoja vielä saa.

– Tilinumero puuttuu usein nuorilta, jotka ovat viime vuonna ensimmäistä kertaa ansainneet niin paljon, että ovat maksaneet palkastaan veroja ja nyt myös veronpalautuksia tulee ensimmäistä kertaa maksuun. Näillä nuorilla ei ole ollut aiemmin tarvetta ilmoittaa meille tilinumeroa. Nyt toivommekin, että myös nuorten vanhemmat havahtuisivat muistuttamaan jälkikasvuaan tilinumeron ilmoittamisesta. Näin nuori välttyy veronpalautuspäivänä pettymykseltä, menettelypäällikkö Mari Kleemola Verohallinnosta sanoo.