Mopomiitit työllistivät poliisia Pirkanmaalla – osallistujia yhteensä yli tuhat

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Pirkanmaalla järjestettiin viime viikonloppuna kolme mopomiittiä. Poliisi kertoo tiedotteessaan joutuneensa puuttumaan satojen osallistujien toimintaan vaaratilanteiden vuoksi. Osallistujia oli liikkeellä muun muassa mopoilla, moottoritpyörillä, henkilöautoilla ja mopoilla.

Poliisin mukaan miitteihin osallistuneet liikkuvat lauantai-illan ja yön aikana Nokian, Pirkkalan, Tampereeja ja Lempäälän alueilla. Osallistujia kerrotaan olleen yhteensä yli tuhat. Vaaratilanteita syntyi osallistujien keuliessa, kiihdytellessä ja ajaessa poliisia karkuun.

Poliisi puuttui miiteissä useisiin epäiltyihin rikoksiin. Niiden joukossa oli muun muassa kolme törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista ja neljä kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta. Sakkomääräyksiä eriasteisista rikoksista annettiin seitsemän kappaletta sekä ajokieltoja kuusi kappaletta, ja lisäksi poliisi teki yhden rikosperusteisen kiinnioton.

Ajoneuvojen ja osallistujien suuren määrän vuoksi tapahtumat työllistivät useita poliisipartioita tuntikausien ajan. Poliisin mukaan palo- tai pelastuskaluston pääseminen paikalle olisi ollut haastavaa. Poliisi käytti apunaan valvonnassa muun muassa droneja.